Povećanje brzine jezgrenog linka na simetričnih 200 Mbps

Metkom internet je početkom ovog tjedna udvostručio ukupnu brzinu glavnog jezgrenog linka na 200 Mbps simetrično (200 Mbps download i 200 Mbps upload). Uz ulaganje u nedavno nabavljeni novi jezgreni ruter nove generacije s ukupno 9 jezgri i konstantan rast korisnika, povećanje kapaciteta glavnog linka prirodan je slijed događanja u sklopu najpovoljnije usluge širokopojasnog pristupa internetu u Hrvatskoj.

 

Kada smo prije dvije godine razgovarali o potrebama građana Metkovića, jedna od stvari koje smo zamislili je baš Metkom internet. Uz punu podršku gradonačelnika Bože Petrova i Grada Metkovića, pokrenuli smo Metkom internet, a gotovo esksponencijalan rast korisnika iz mjeseca u mjesec najbolji je dokaz da smo na pravom putu. Stalno ulažemo u resurse i pratimo tehnološke trendove i to se i našim korisnicima i nama vidljivo isplaćuje, rekao je Mislav Gluščević, voditelj IT odjela u tvrtci Metković razvoj.

Novi jezgreni usmjerivač ima čak 9 jezgri

Novi jezgreni usmjerivač ima čak 9 jezgri

Metkom internet u manje od pola poslovne godine zauzeo je snažnu poziciju na tržištu pružatelja pristupa internetu te kontinuirano nastavlja  ulagati u kapacitete jezgrene mreže i kvalitetu usluge, kako tehničke tako i korisničke. Također ulaže i u ljudske potencijale te trenutno raspolaže s dvije ekipe tehničara. Korisnička služba dostupna je svakog radnog dana od 8 do 18 sati od ponedjeljka do subote, a za korisnike je na raspolaganju i besplatan broj 0800 200 219. Danas je drugi najpopularniji pružatelj pristupa internetu u Metkoviću i okolnim prigradskim naseljima.